zaterdag 7 januari 2012

leven in het moment


uiteindelijk kan ik hier alleen maar sterker uitkomen, kan ik op deze manier meer zelfvertrouwen opbouwen om met situaties al dit om te gaan. niet bang te zijn voor dingen die normaal zijn.

ook al overkomt je iets je leert gaandeweg daar beter op te reageren. een mug een mug laten en een olifant een olifant. vooral niet in de stress te raken dat is het slechtste.

leren sneller te reageren op prikkels, leuke en vervelende prikkels, direct reageren, leven in het moment vooral, en besluiten of je er iets mee wil kan of moet of dat je het over je heen laat komen. 

niet wachten tot de stress is ingedaald in je lichaam, maar anticiperen op de situatie. scherper. er kan je altijd iets overkomen, het meeste gebeurt zonder dat je daar veel invloed op hebt. maar je kunt je er op voorbereiden.

zo kun je kiezen of je het over je heen laat komen of dat je het aangaat. niet wachten tot de auto je raakt maar dat wat je kan doen om het te voorkomen in ieder geval doen. controle over een situatie hebben, zover mogelijk. 

grenzen stellen wat je binnen laat komen en wat niet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten